CosmeCare - Webecos
CosmeCare - Schoonheidssalon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Webecos staat voor Wetenschappelijk Bereide Cosmetica. De meeste werkstoffen in de producten van Webecos hebben een zuiver natuurlijke oorsprong. Daarnaast zijn de producten hypoallergeen (d.w.z. een minimaal risico op allergische reacties) en dierproefvrij.
 
 
Het bedrijf en het merk Webecos
 
Webecos - laboratorium voor cosmetica - produceert en verkoopt cosmetica
aan schoonheidsspecialistes. Het bedrijf is in 1962 opgericht door de schoonheidsspecialiste Len Klaphaak uit onvrede over de kwaliteit van de destijds op de markt zijnde cosmetica.
Len Klaphaak was behalve schoonheidsspecialiste ook apothekersassistente en zag dat farmaceutische producten op veel professionelere wijze werden onderbouwd en geproduceerd.
Als docente aan een opleiding voor schoonheidsspecialistes was ze zeer gedreven om het kwaliteitsniveau binnen de schoonheidsbranche verder te ontwikkelen.
Dit verklaart ook de naam van het door haar opgerichte bedrijf. WEBECOS is een afkorting voor Wetenschappelijk Bereide Cosmetica.
Len Klaphaak was in Nederland binnen de schoonheidsbranche toonaangevend. Ze ontwikkelde en produceerde een volledige huidverzorgingslijn gebaseerd op eigen receptuur.
Dit principe, het zelf ontwikkelen en produceren op basis van eigen receptuur, hanteert Webecos tot op de dag van vandaag nog steeds.
De meeste werkstoffen die daarbij gebruikt worden zijn van zuiver natuurlijke oorsprong. Alle producten zijn dierproefvrij. Allergische reacties doen zich sporadisch voor.
De cosmetologie heeft zich de laatste decennia ontwikkeld tot een toegepaste natuurwetenschap. Dit vereist voor de ontwikkeling van nieuwe producten uitgebreide kennis ten aanzien van nieuwe werkstoffen en nieuwe receptuur.
De laatste ontwikkelingen op cosmetisch gebied worden op de voet gevolgd. Webecos cosmetica voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en wordt volgens de modernste methoden geproduceerd.
 
 
De producten
 
De huidverzorgingslijn van Webecos kent verschillende soorten producten:
* Cleansers
* Lotions
* Peelings
* Massageproducten
* Maskers
* Emulsies
* Dag- en nachtcremes
* Zonneproducten